SE U(U)CH NO UCH DK UCH NORD UCH SE VCH  NO VCH
Astrospring’s Monoceros
 

 

"Bubblan" 

 

HD A, ögon ua, gonioskopi ua, PRA cord-1 fri, fucosidosfria föräldrar, känd mental status

 

Viltspår

Jaktprov

Lydnad / Agility

Utställning

Svensk Viltspårschampion 2XHP
Norsk Viltspårschampion

Godkänt Jaktanlagsprov Norge
Godkänt Nybörjarprov vatten
Godkänt Vattenprov

RLD N 

Svensk,  Norsk, Dansk och Nordisk Utställningschampion
BIS SK-Syd
CERT Club Show
CACIB
Bubblan, fick sitt namn av Daniel för att han var rund som en bubbla när han var liten. Han föddes i en kull med 8 hanar och en tik. Den "svarta" valpen stal mitt hjärta och även sönerna trillade dit. Bubblan är en trygg och orädd kille som gillar att leka och kampa tillsammans med mig. På bilderna syns det hur han agerade första gången han fick kontakt med vilt. Han tog upp viltet direkt och kom rakt in till mig med det. Hans mamma Moa (Astrospring's Kira) imponerade stort på mig efter jag gjort testen på valparna. Jag hade lagt upp rapphönan och klöven på vedhögen när vi var klara och gick sedan in i huset. Inifrån huset fick vi se Moa klättra upp på vedhögen samtidigt som veden rasade ner men hon gav sig inte för det. När hon kom upp apporterade hon rapphönan och gick ner igen. Oj, oj, oj, tänkte jag, den här hunden måste jakttränas och så föddes en idé att träna henne inför ett Norskt jaktanlagsprov. Lotta, Moas matte, gick med på detta och vi startade en liten träningsgrupp (Moa och Lotta, Mattias och Zipo och jag och Junior). Moa och Lotta var alldeles "gröna" de hade aldrig gått ett fältarbete, aldrig ett spår och aldrig apporterat fågel i vatten. Träningen började i mitten av juni. Vi träffades en gång i veckan under 7 veckors tid. Jag tror Moa missade en träning p.g.a. höglöp. Det var otroligt att få se jaktanlagen komma fram mer och mer för varje träning. Det var mer än en gång som Moa presterade det bästa fältarbetet och Lotta fick stå stadigt när brorsan Zipo gjorde vattenarbetet för Moa tyckte att han behövde hjälp med apporteringen. Vi for till Norge i början av september och till vår stora glädje lyckades alla tre få godkänt jaktanlagsprov!!! Bubblan och jag har gått en valplydnadskurs med inriktning på tävling. Jag fick mycket bra tips på denna kurs som jag ska testa på mina hundar. Bubblan verkar vara en kille som vill samarbeta. Han är uppmärksam på mig och vill göra rätt. Vi kommer att träna jakt och viltspår i första hand så får vi se vad tiden räcker till när det gäller lydnadsbiten....

Bubblan har fått några valpkullar och nu är det dags att börja utvärdera hans avkommor. Jag har försökt att göra det på ett enkelt och trevligt sätt. Här nedanför hittar man länkar till Bubblans olika kullar. Där finns det bilder och text som visar vad som hänt hittills. Jag kommer att uppdatera dessa sidor med färska resultat. Tack  alla uppfödare för information och alla fina bilder som jag har fått från kullarna.
Några av valpköparna har jag blivit vän med på facebook (jag vill gärna bli vän med fler). Det är jätteroligt att kunna följa Bubblans valpar i vardagen och på träning/tävling.

Bilder och text om valpkullen på kennel Lochaline
Bilder och text om valpkullen på kennel Happy Leans
Bilder och text om valpkullen på kennel Tikk-A-Ring
Bilder och text om valpkullen på kennel Springfield
Bilder och text om valpkullen på kennel Merjano

Bilder och text om valpkullen på kennel Lizziardhs
Bilder och text om valpkullen på kennel Goldmoore'sBubblan liten och stor!


 Fler bilder finns i Bubblans fotogalleri

Stamtavla

SE U(u)CH
Deming's Toddy Tod

SE U(u)CH SE VCH
Calvdale Partners In Crime

GB SHCH
Calvdale Softly Softly

Calvdale Take No Prisoners

Konungsunds Lara De Luxe

SE U(u)CH
Deming's Clarénce By The Way

Konungsunds Gina

SE VCH Astrospring's Kira

Lavrevikens Uncut Diamond

MULTI CH
Beautelle Razzle Dazzle

Lavrevikens Symphony of Heart

NORD UCH SE VCH
Astrospring's Ishtar

SE VCH
Springmoon's Magic Formula

SE U(u)CH SE VCH LP1 Astrospring's Dione