SE U(U)CH NO UCH DK UCH NORD UCH SE VCH NO VCH SE V-12 Astrospring’s Nyanza

 

 

"Trassla" 

 

HD A, ögon ua, gonioskopi ua, PRA cord-1 efter fria föräldrar,
fucosidosfria föräldrar, känd mental status

 

Viltspår

Jaktprov

Lydnad / Agility

Utställning

Svensk och Norsk Viltspårschampion
1XHP

Godkänt Jaktanlagsprov Norge
Godkänt Nybörjarprov vatten

 

BIS-valp Club Show 2010
BIS-valp
Norsk Spaniel Klub
Svensk,  Norsk, Dansk och Nordisk Utställningschampion
Kvalificering till CRUFTS 2012 o 2013
6 CACIB
8 BIM
7 BIR
BIS SSRK
2XBIS-2. BIS-4  SSRK
BIG-2, BIG-3 SKK
Svensk Vinnare 2012

 

Trassla 1 år

Det har tagit låååång tid att skriva Trasslas egen sida. Jag bekänner att min tro på ödet är ganska stark. När det äntligen kom ut en liten svart-vit tikvalp ur Trixas mage och hon såg alldeles bedårande ut så började mina onda aningar......
Tankarna gick så här: Hon är alldeles för bra för att vara sann. Det kommer att vara något som är fel på henne, antagligen får hon konstigt bett efter tandömsningen eller så är det fel på ögonen eller så har hon höftledsfel osv. osv.
Nu har jag dock kollat upp allt som kollas kan OCH allt verkar bra!!!!
Jag tänker nu ägna mig åt att beskriva denna lilla ljuvliga hund och ni som inte gillar skryt bör sluta läsa här!
Trassla, min svart-vita drömhund, har ett alldeles otroligt vackert huvud och uttryck! Hon har en exteriör som jag är mer än nöjd med och hon rör sig med härlig drive och glädje. Denna lilla dam vill vara i centrum och Bubblan som är hennes "storebror" får finna sig i att bli undanskuffad när lilla tornadon vill ha uppmärksamhet. Bubblan och Trassla är bästa lekkompisar och när de brottas är de jämspelta eller så låtsas Bubblan bara låta henne vinna närkamperna! Att lilla damen är stark i kroppen visade sig när en av brorsorna var här på trimning. Trassla tacklade till honom som hon brukar göra med Bubblan och då ramlade han ihop som en hög! Med samma energi och FART tar hon sig fram i markerna. Hon vill gärna apportera. Jag testade hur stark koncentrationen och motivationen var en gång på brukshundsklubben. Det var första gången hon var med där så det var ny miljö och nya hundar som hon träffade på. Jag tog med henne upp i skogen bredvid planen och där dumpade jag en dummy. Sen fick Trassla följa med ner på planen en bit och så skickade jag henne mellan två arbetande hundar. Hon stack som en raket upp i skogen och apporterade dummien och lika snabbt tillbaka igen för leverens hos mig!!! Måtte jag nu inte förstöra något av denna spontana glädje att apportera......
 Vatten gillar hon också skarpt! Hon hoppade i alla vattensamlingar i somras (2010) och studsade runt helt vild men tog inga riktiga simtag så det får vi se om hon kan lära sig till sommaren-11.
Som ni ser gick det alla tiders att lära sig simma! Trassla fixade godkänt jaktanlagsprov i Norge hösten-11 endast 1,5 år gammal! Samma höst blev hon också viltspårschampion!

Trassla 1.5 år

Här är en bild som visar att kärleken är ömsesidig!
Trassla fick sin första och enda valpkull 2013-04-18.
Det finns fler bilder i Trasslas fotoalbum.
Min älskade Trassla fick ett alldeles för kort liv. Hon blev hastigt sjuk i februari 2014 endast 4 år gammal.
Först trodde vi att det var en begynnande livmoderinflammation sen började hennes ben bli vingliga och hon trillade omkull.
Trassla blev inlagd på Slöinge djursjukhus och massor av prover togs. Alla proverna var bra och röntgenresultatet visade ingenting.
Trassla blev sämre och sämre trots medicinering och till slut bar inte benen henne längre. Då rekommenderade veterinärerna oss att låta henne somna in.
Obduktionssvaret var PAD: Lymfoplasmacytär meningit samt neurit (hjärnhinneinflammation med nervpåverkan).  Det är en väldigt ovanlig form av hjärnhinneinflammation.

Stamtavla

C.I.E NORD UCH NORD V-10
Goldmoore Gold Dreamer

NORD UCH SV-02-08
NV-04-06 FINV-05
Barecho Fun For The Future

L UCH NORD UCH
NORDV-01-02 WW-00 Whisborne Angus Og

NUCH SVCH SU(U)CH SV-99
Barecho Pretty Picture

SE U(U)CH SE VCH
Goldmoore's Angie Reynolds

C.I.E NORD UCH  SE VCH
SE V-04 NORD V-06
Trollängens Maximum Effect

SE U(U)CH 
Goldmoore's Mrs Bridges

NORD UCH SE VCH
Astrospring's Ishtar

SE VCH
Springmoon's Magic Formula

Cleavehill Hocus Pocus

NO UCH SE VCH NO VCH Springmoon's Duchess of Heart

SE U(U)CH SE VCH LP1 Astrospring's Dione

SE U(u)CH NO UCH
Sanque's Perry Mason

SE UCH SE VCH LP
Beeline Ticket of Luck