Astrospring´s NyanzaHej jag heter Trassla!Här bär jag på en rapphöna.Och här tar jag en rådjursklöv från brorsan! Jag är längst till vänster.Jag och syrran vilar oss efter maten! Jag ligger närmast kameran.Så här fin var jag när jag debuterade på utställning i Hasslarp. Första dagen blev jag BIM-valp och andra dagen 3:a med HP.
Veckan efter blev jag Best in Show-valp på Norsk Spaniel Klubs utställning i Tönsberg. Det var på Sveriges Nationaldag! Jag är drygt 4 månader.Vid 5,5 månaders ålder var det dags för nästa BIS-vinst och det var inte mindre än på Springer Klubbens årliga Club Show 2010. Kolla bara så stolt min matte är!Jag fick mitt första CERT när jag var 10 månader.
Det var i november-10 på SSRK:s utställning i Åstorp.På SSRK:s utställning i Mjölby fick jag mitt 2:a CERT! Jag har precis fyllt 1 år.Här är jag i Danmark på DKK:s internationella utställning i Hilleröd.
Nu har jag blivit 15 månader.
Jag vann juniorklassen med CK och blev kvalificerad till CRUFTS 2012 och sen blev jag
2:a Bästa tik med CERT!Matte och jag har varit med på en jaktkurs i Springer Västras regi.
Jag har lärt mig massor! Här spanar jag in var apporten faller.Sen går det med världens fart ut för att hämta kanindummy och så tillbaka till matte!

I juni-11 tog matte med mig till Norge för vi skulle hälsa på lillhusse Olle som bodde där för tillfället.
Då passade vi på att åka till NKK:s internationella utställning i Drammen.
Jag vann unghkl. med CK och blev placerad som 3:a Bästa Tik med CERT och reserv-CACIB.

 

I juni-11 blev brorsorna Nyx, Neptunus och jag godkända i anlagsklass på viltspår.
På bilden syns Nyx och jag.På hemmaplan i Tvååker på SKK:s internationella utställning i juli-11 vann jag unghundsklassen igen med CK och blev utplockad till 2:a Bästa Tik med mitt tredje CERT och CACIB eftersom vinnartiken redan hade titeln C.I.E!
Dagen efter på den nationella utställningen blev jag 4:a Bästa Tik och fick reserv-CERT.
Nu ska jag pausa litet ifrån utställningar och träna inför start i öppen klass på viltspår och jobba vidare med jaktträningen! KUL!!!!Det gick bra med träningen! Jag blev godkänd på Norskt jaktanlagsprov i augusti-11 ochSvensk Viltspårschampion i september-11!I oktober-11 gjorde jag min mentalbeskrivning. Här är det momentet hantering.Här visar jag leklust och gripande.Här är det momentet jakt och gripande.Jag var inte rädd för skrammel (ljudkänslighet) och...
inte för spöken heller!

Så avslutade jag tävlingsåret 2011 och så här gick det på tävlingar under 2012:Jag fick cert och blev trippelchampion; svensk, dansk och norsk utställningschampion på första försöket i öppen klass.
Det var i februari på SSRK:s utställning i Mjölby. Domare var Kirsi Nieminen.Första gången i champion klass var på SSRK:s utställning i Moheda i mars.
Då blev jag BIM för domare Theres Johansson och sedan BIS-BIM för domare Filip Johnsson.I mars åkte vi också till SKK:s Internationella utställning i Malmö.Där blev jag också BIM och vann mitt andra CACIB! Domare var Olga Sinko Kupriyanova.I april var det dags igen och då slog jag till rejält och blev BIR för domare Svend Lövenkjaer!OCH BEST IN SHOW för domare Per Iversen!Sen imponerade jag stort på min matte genom att samma helg i maj bli BIR på SKK:s utställning i Hässleholm för domare Jens Karlsson och Norsk Viltspårschampion på
avdelning Östfolds viltspårprov i Skrabberud.
Jag blev också BIG-3 i Hässleholm för domare Lilian De Ridder-Onghena!Det var lätt som en plätt! Jag bangar inte för litet resor och skogsarbete!
När vi kom hem var jag fortfarande full av energi och trasslade in mig i mina två nyaste rosetter!Helgen därefter var jag på SSRK:s dubbelutställning i Hasslarp. Nu hade jag vilat upp mig en hel vecka efter Norgeresan så nu var det full fart igen!På lördagen blev jag BIM för domare Michael Kristensen och på söndagen blev jag BIR för domare Ulrike Linden.
Dessutom avslutade jag söndagen med att bli BIS-2 för domare
Bruno Facq!Nästa utställning vi var på, min matte och jag, var på SKK Vänersborg i juni och då var det inte lika fint väder som i Hasslarp.
Inget bekymmer för mig! Jag showar lika bra i stekande sol som i ösregn och gyttja!Jag blev BIR för domare Martin Johansson och sedan BIG-2 för samma domare!Helgen efter for vi till SSRK:s utställning i Gränna. Där blev jag BIM för domare Ola Eriksson.I juli hade jag "sommarfrisyr" så då blev det inga fantastiska placeringar men i augusti började pälsen ta sig igen.
 När vi var på semester i Blekinge passade matte på att ställa ut mig på SKK Ronneby och att starta mig på Nybörjarvatten i Bromölla.
Eftersom jag inte vill göra matte besviken så fixade jag vattnet på lördagen och BIM i Ronneby på söndagen! Domare var Marianne Holmli.I september hjälpte jag min matte runt i ringen på SKK:s Internationella utställning på Sofiero.
Matte var nämligen krasslig så jag fick stötta upp henne och det gick hyfsat för matte och riktigt bra för mig!
Jag blev BIM och fick mitt tredje svenska CACIB! Domare var Helene Björkman.I oktober var jag med på jaktprov i Lerum. Det var på SSRK:s Nybörjarprov B.
Jag fick godkänt på alla moment utom på fart och stil. Konstigt tycker jag som alltid är full med fart och stil!!
Matte var i alla fall nöjd med mig och sa att jag absolut är godkänd för henne!I november var vi på SSRK:s utställning i Åstorp och där blev jag BIR för domare Jens Karlsson och BIS-2 för domare Per Iversen!

Sen skulle vi åka till Stora Stockholm och Svensk Vinnarutställning 2012 i december.
Matte var så nervös och konstig, undrar varför?Jag gjorde som vanligt, showade på bäst jag kunde och matte fick hänga på och då gick det som det gick!
Jag är nu Svensk Vinnare 2012!
Domare var Per Iversen.
Jag vann också mitt fjärde svenska CACIB och blev Crufts meriterad men vi kan inte åka till Crufts säger matte för jag ska få småttingar.
Undrar vad hon menar med det????