Nyheter 2022

2022-06-29
Vilken resa Marianne och jag har varit ute på! Vi startade torsdagen den 16 juni med att åka upp till Strömstad för att ta färjan över till Sandefjord där vi skulle vara med på en tredagars utställning som Norsk Kennelklubb arrangerade. Det var två internationella utställningar på fredagen och söndagen samt Norsk Vinnarutställning på lördagen. Vi åt en god buffé på färjan, mums! Efter färjan var det var ca en halvtimmas bilkörning innan vi kom fram till Oslofjord Conventioncenter där utställningarna skulle hållas. Vi skulle även bo på hotellet där. Det var litet svårt att hitta i det enorma parkeringshuset som låg under hela anläggningen. Men när vi äntligen hittat vår avdelning var det skönt att kunna lämna bilen och veta att man inte behövde använda den förrän på söndagen när vi skulle hem igen. Boendet var en jättefin lägenhet där både vi och hundarna kunde slappa mellan varven! Vi hade lånat med oss Sam eftersom matte Lotta var upptagen av barnbarnets dop på lördagen. Lily och Trolla var också med på resan. Jag var extra nervös för Sams del för om allt gick vägen skulle han ha möjlighet att bli champion men då krävdes det att han skulle få två CERT och det är inte så enkelt att få på så stora utställningar. Sam hade ett CERT sen tidigare i Norge. På fredagens utställning började det bra! Sam vann öppen klassen med CK och blev sedan trea bästa hanhund efter den vinnande veteranen CH Westaway Don't You Forget About Me som för övrigt blev Bästa Hanhund alla tre dagarna! Stort grattis till er fina "Gavin" Frank och Stig-Arne! Eftersom Gavin redan är champion och tvåan Cocoline One To Watch "Onyx" är fullcertad så gick det eftertraktade CERTET och reserv-CACIB till Sam! Nu började det bli riktigt pirrigt i fru Lundins mage! Skulle det lyckas att få en champion med i bagaget hem från Norge?! På lördagen var det dessutom Sams treårsdag. Ännu en gång gick min önskan i uppfyllelse, så stolt och glad över "vår" fantastiska Sam som stod på tredje plats i bästa hanhund även på lördagens utställning efter samma hundar som på fredagen. Så på sin födelsedag får Sam tre fina titlar i present, Norsk, Svensk och Dansk Utställningschampion. Grattis Lotta till din nya trippelchampion! Grattis även till Trollas fina syster CH Winton State Of The Art som blev Bästa Tik på lördagen och då blev Norsk Vinnare 2022! På söndagen blev Sam fyra bästa hanhund med reserv-CACIB.
NO UCH SE U(U)CH DK UCH Astrospring's Triton ägare Lotta Holmgren NO UCH SE U(U)CH NO V-22 Winton State Of The Art ägare Vanja Sliwa och Dag Hassel

Nu till flickornas resultat! "Lily" Astrospring's Wave deltog alla tre dagarna i juniorklass där det var stor konkurrens, tiotalet juniortikar varje dag! Till min glädje blev hon utplockad för placering i klassen alla tre dagarna. På fredagen skrev Börje Espeland i slutet av hennes kritik: Flotta bevegelser når handler får kontroll! Det säger precis allt om Lily! Hon blev trea med CK den dagen! På lördagen placerade hon sig som fyra och sista dagen hade faktiskt föraren kontroll och Lily sprang så fint att hon blev tvåa med CK. "Trolla" CH Winton State Of Grace gjorde väldigt bra ifrån sig alla tre dagarna även hon. Det var över 20 tikar på fredagen och över 30 tikar på lördagen och söndagen. På fredagen blev Trolla tvåa bästa tik med reserv-CACIB, på lördagen "femma" och på söndagen fyra bästa tik! På hemvägen stannade vi över i Strömstad en natt och hundarna fick sig ett avsvalkande dopp i havet! Här nedan simmar far och dotter, Sam och Lily!                                    Här njuter Lily av friheten på klipporna i Bohuslän!


Trolla njuter av sommar och bad!                                                                  Ann njuter av sin första dag som pensionär!                       Tack snälla Marianne för all hjälp med hundarna och för bästa ressällskapet!
Tack också till Lisa och Janette för härlig samvaro under helgen! Grattis Lisa och Marika till er nya Norska champion CH Lizziardhs Victory Bronze Mist!
2022-05-30
Oj vad tiden går snabbt! Vi har hunnit med fyra utställningar sedan förra uppdateringen. Jag börjar med gårdagens utställning i Bjuv. Vilken fantastisk dag för team Astrospring's! Domare var rasspecialist Sanna Kavén, kennel Wildomars, från Finland. Sanna Kavén har fött upp springer sedan 2003 och dömt rasen sedan 2014. Det är så intressant att ställa ut för erfarna uppfödare. Då blir kritikerna så mycket mer intressanta att läsa. Jag vill tacka domaren för de fina orden om mina springrar! Juniorerna Walle och Lily vann båda två sina klasser och placerades som BIR- och BIM-junior. "Walle" Astrospring's Walker som BIR-junior och tvåa bästa hanhund med reservCERT före pappa "Sam" Astrospring's Triton som blev tredje bästa hanhund! Vilka killar! Stort grattis till Annie och Lotta!
Syskonen Walle och Lily
Astrospring's Walker och Astrospring's Wave efter (DK JUCH RLD N Astrospring's Triton- NORD UCH SE VCH RLD N Astrospring's Que Sera Sera) Jag är så stolt över dem båda! Foto: Marianne Schärström
Men drottning för dagen var "Trolla" SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace som showade sig igenom hela dagen med både mig och "farmor" Lina i snöret! Tack snälla Lina för att du visade Trolla i bästa tik när jag hade fullt upp med Lilysen! Det gjorde du så bra att Trolla blev bästa tik och även BIR! BIM blev Art-Wave's King of Pop. Grattis till Jens och Alexis!

Efter BIR-vinsten började Lina och jag fantisera om hur fantastiskt det vore om Trolla kunde göra samma bedrift som pappa "Trasan" NORD UCH Astrospring's Orion när han blev Best In Show på SSRK:s utställning i Hasslarp för precis 6 år sedan! Då var Trasan 3 år gammal och Trolla är nu 3,5 år gammal! Tänk att drömmar kan bli sanna! Vilken lycka, SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace BIS på SSRK:s utställning i Bjuv 2022!

Trasan var även med på denna utställning, 9 år gammal. Han blev BIM-veteran. Trasan, Walle, Sam och Lily deltog i en uppfödargrupp som blev dagens bästa grupp. Även "Humle" Astrospring's Unicus deltog på utställningen.
Alla utom Sam var även med på lördagens utställning i Bjuv. Då var inte resultaten lika lysande.....

Förra helgen var Bengt och jag på SKK:s utställning i Hässleholm. Med oss hade vi Walle, "Tora" Astrospring's Vesta och "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana. Walle debuterade officiellt med att bli 2:a i junkl med CK och 4:a bästa hanhund! Tora fick excellent och blev 3:a i juniorklassen. Thea blev 2:a i veteranklassen.

Den 16/5 var "Frasse" SE VCH Astrospring's Ursa Major på exteriörbedömning och fick excellent och CK med kritiken mycket välvisad och välpresenterad! Han deltog även på Springer Östras Open Show där han blev 2:a i öppen klassen med HP! Bra jobbat matte Charlotte! Snart ska jag presentera Frasses championsida!

På Valborgsmässoafton var Lotta, Marianne och jag på SKK:s Internationella utställning i Ljungskile. Det var fantastiskt vårväder så årets första utomhusutställning var underbar! Vi hade med oss alla tre vovvar som bor på kennel Astrospring's plus Sam! Killarna gjorde väldigt bra ifrån sig, Sam blev 3:a bästa hanhund med sitt andra CERT och även reservCACIB som kommer att bli ett CACIB eftersom vinnaren redan är Internationell Champion! Grattis Lotta till Sams fina placering och nu håller vi tummar och tassar för championat snart! Gossen blev 4:a bästa hanhund. Lily och Trolla placerades som 2:a i juniorklass respektive championklass.

DK JUCH RLD N Astrospring's Triton "Sam"                                                                             SE U(U)CH NO UCH DK UCH SE VCH Nord JV-19 Astrospring's Satellit "Gossen"   Foto: Marianne Schärström
2022-04-24
Idag fick kennel Astrospring's sin 50:e viltspårschampion! Det var "Frasse" SE VCH Astrospring's Ursa Major som fick sin titel på tre raka "ettor" i öppen klass! Matte Charlotte som är nybörjare har fört sin duktiga Frasse på ett strålande sätt och kritikerna har varit lysande: En mycket spårnoga och duktig kille som löser dagens provs alla delar jättefint! Bra tempo, fint förd. Stort grattis till fint genomfört spårprov. Mycket effektivt arbete-bra prov! Stort grattis till familjen Wilhelmsen!


De senaste helgerna har tillbringats på resande fot och tass! Nu i helgen for Lotta och jag upp till Värmland för att ställa ut på SSRK:s utställning i Forshaga. Vi startade redan på fredag förmiddag för att vi skulle hinna träffa "Iza" Rosettasweet's Fröken Gullviva hos Jennie och AnnMarie på Skansens residens i Värmskog. Först hälsade vi på Tösera! Vilka mysiga och ulliga tjejer!
Från vänster Solbritt, Panini, Selma och Gärda!
Sen blev det en del trimning inför lördagens utställning där Iza, "Snow" SE UCH NO UCH SE VCH NO VCH RLD N F Cool Moon Avendesora Poland, Sam och Trolla skulle deltaga. Efter trim fick vi en supergod middag!

Tack för er gästfrihet Jennie och AnnMarie! På lördagen strålade vi samman i Ängevi. Först ut var Snow i jaktklass där han ståtade i ensamt majestät! Han fick CK-biljetten till bästa hanhundsklass. Sen var det dags för Sam i öppen klass, vilken han vann med CK! I bästa hanhund placerades Sam som 2:a med sitt första svenska CERT och Snow som 3:a! Sen var det direkt in igen för min del som visade Iza i juniorklass. Hon var så lätt att visa, sprang så balanserat. Extra roligt var det att domare Lena Rollmar, kennel Deming's, sa att jag visade henne i precis lagom tempo så att det gick att se varje steg hon tog! Sådana ord värmer en gammal ringräv! Iza var placerad som 1:a i juniorklassen med CK! Sist ut var Trollabolla i championklass. Hon sviker mig aldrig, står och går som den drottning hon är! Hon vann championklassen med CK och därmed hade vi två tjejer i bästa tik!
AnnMarie visade Iza och jag Trolla och tänk så bra det gick! Trolla 1:a och Iza 3:a med reserv-CERT! När Trolla dessutom blev BIR så svävade vi på små moln!

CERT till DK JUCH RLD N Astrospring's Triton                                          BIM C.I.E NORD UCH LV CH Barecho Spitting Image BIR SE U(U)CH NO UCH Winton State of Grace
Nu hade vi tre hundar som skulle in i BIS-finaler, Snow i jakt, Iza i junior och Trolla i Best In Show! Så roligt och spännande! Lena Rollmar skulle döma jakt- och juniorfinalen och Lars Widén Best In Show!
Det var många fina hundar med i finalerna så gissa om vi var stolta och glada när alla tre placerade sig! Snow BIS-3, Gossens vackra dotter Rosettasweet's Fröken Gullviva "Iza" Best In Show Junior!

Mattes stolthet "Trollabolla" SE U(U)CH NO UCH Winton State Of Grace BIS-4!!!


Påsken firade Marianne, Lotta och jag i Norge. På långfredagen startade vi resan mot målet Vikersund. Där skulle Klubben för Gårds- og Fjellhunder ha utställning för alla raser. Anki Johansson skulle döma Springer Spaniel. Vi bestämde oss för att ta färjan mellan Moss-Horten och övernatta i vackra Horten. Det visade sig vara ett utmärkt beslut! Vi bodde jättebra på Thons hotell precis vid hamnen. Det var underbart väder och vi kunde njuta av härliga promenader. Som vanligt är det Marianne som är bakom kameran så hon är inte med på någon bild...

Tidigt på morgonen styrde vi bilen mot Vikersund. Utställningen hölls inomhus i en handbollshall. Sam och Lily var med oss på resan. Sam visades i öppen klass och Lily debuterade i juniorklass. Sam vann ökl och blev sedan 2:a bästa hanhund med CERT! Lily vann juniorklassen med CK!
Foto Marianne Schärström
Tack tjejer för en fantastisk Norgetripp!
Hem igen och bada två hundar inför Malmö Internationella utställning på påskdagen. Ja, jag vet att jag är galen! Lina och Trasan, jag med Gossen och Trolla ställde ut i Malmö. Trolla blev 4:a Bästa tik men killarnas resultat vill vi helst glömma, eller hur Lina! Upp som en sol och ned som en pannkaka kan man säga!
2022-03-13
Vilken liten DIAMANT som domare Alessandro Zeppi uttryckte sig när han dömde Lily på Dansk Spanielklubbs utställning i Sörbyhallen förra helgen. Han gjorde henne till BIS-hvalp och Spaniel Klub Vinder hvalp 2022!
Inom en vecka har Lily blivit BIR-valp och BIS-placerad på tre utställningar! Vilken härlig avslutning på valpklassen. Hon blir 9 månader den 19 mars. I Danmark var det två utställningar på samma dag. Andra utställningen dömde Gunnar Nyman och då blev Lily BIS-3. Igår var vi på SSRK:s utställning i Mjölby. Där blev Lily BIR och BIS-2-valp. Rasdomare var Claudia Berchtold och finaldomare Caroline Lundqvist. Stort tack till alla domare som uppskattat min lilla Lily! Vilken rosettskörd hon dragit hem!

I Danmark var även Sam och Trolla med. På den andra utställningen vann Trolla championklassen och blev 4:a Bästa Tik! Till Mjölby åkte vi tillsammans med Janette och hennes tikar Zkatans Miss N Cash "Lina" och Zkatans Heavens Fantasy "Gry". På plats mötte även "Tora" Astrospring's Vesta och "Thea" SE VCH NO VCH Astrospring's Oriana upp. Tora var så duktig på sin debut i juniorklass. Hon har mognat mycket både i kropp och i huvud efter sitt första löp. Husse Bengt har också lagt ner utmärkt arbete på socialträning och fysträning av lilla Tora! Hon fick jättefin kritik av rasdomaren Claudia Berchtold. Sam fick en fin andra placering i öppen klass efter BIR-vinnande RLD N Fire'n Ice Two Stars Went One, grattis till det Lotta Claeson! Thea debuterade i veteranklass 9 år gammal (ung) och hon njöt verkligen av att visa upp sig igen! Domarens kritik var så härlig: 9 years old. Presented i excellent condition. Feminin head. Very nice outline, Beautiful coat condition. Excellent bone, feet. Moves with beautiful reach/drive. Typical lively temperament. Visibly enjoying her day out!
Thea var placerad som tvåa i veteranklassen efter BIM-vinnande NO UCH SE U(U)CH SE VCH Lelica's Perfectly Sweet, grattis till det Camilla och Lena! Tack för en trevlig dag vid ringen! Stort tack för skjutsen Janette och stort grattis till Grys 4:a Bästa tik och reserv-CERT!
2022-03-05
Grattis till Annie och "Sigge" Astrospring's Sirius som fått diplom i TEM inomhus! Bra jobbat!
2022-02-07
Jag har haft förmånen att träffa 3 av 4 ungdomar från V-kullen inom en kort period. De fyller 9 månader den 9 februari. Jag tycker att de utvecklas väldigt fint både exteriört och mentalt. Det ska bli spännande att följa dem framöver! Från vänster "Balthazar" Astrospring's Voyager, "Irma" Astrospring's Vega och "Tora" Astrospring's Vesta.
2022-01-16
Årets första resultat fixade "Frasse" Astrospring's Ursa Major och matte Charlotte när de blev godkända i anlagsklass på viltspårprov med finfin kritik:
En mycket spårnoga och duktig kille som löser dagens provs alla delar jättefint. Bra tempo, fint förd. Stort grattis till fint genomfört prov.

Fantastiskt med tanke på att det var debut för matte! Grattis och lycka till i öppen klass!
2022-01-18
"Lowe" Astrospring's Taurus är ögonlyst ua.