SE VCH Astrospring´s Izar

"Billy"

HD A, fucosidosfria föräldrar, känd mentalstatus

Stamtavla

 

Viltspår Jaktprov Lydnad / Agility Utställning
viltspårschampion     CK

SVCH Astrospring´s Izar, Billy, är husse Anders ögonsten. Jag lärde känna Anders redan ett halvår innan Billy föddes. Han planerade att skaffa en valp som blivande pensionär vid årskiftet 2003/2004 och valet av ras föll på Springer Spaniel. Tidigare har det funnits en Norwich Terrier i hemmet så hundvana och trimkunskaper fanns. Billy föddes på juldagen och Anders började räkna dagarna tills valpen kunde hämtas. När Anders pratar om Billy riktigt känner man hur omtyckt hunden är. Billy har redan fått prova på det mesta som en Springer Spaniel kan brukas till. Efter en genomgången viltspårskurs våren-05 så har ekipaget spårat sig till godk.i anlagsklassen samt 3 st."ettor" på Taxklubbens prov i Skaraborg. Poängen på öppen klass-spåren var 42 (maxpoäng), 32 samt 37 och då var viltspårschampionatet i hamn.

 

 

Nu är det jaktträning som gäller. Vattenapporteringen filas på inför start på enkelt vattenprov i höst. Vi håller tummarna!
Billy har även sprungit i en del utställningsringar. Då är det Anders son Niklas som är handler. Niklas har en Flatcoated Retriver men klarar även att visa Springer med glans.

Billy är en mycket bortskämd hund som ni kan se nedan har husse t.o.m. gjort hål i balkongen för att vovven ska kunna se vad som händer på gatan utanför....Denna bild finns för övrigt på Springer Tidningens (nr.2 -05) baksida. Anders och Billy har nämligen en förmåga att synas litet varstans. Senast såg jag en bild i Hundsport och tidigare har de synts i lokaltidningen Skövde Nyheter. Vi lär nog få se mer av detta härliga team!!!

 

Stamtavla 

Springmoon's Magic Formula Cleavehill Hocus Pocus Cleavehill Endevour
Cleavehill Cast-A-Spell
SE VCH NO VCH
Springmoon's Duchess of Heart
SE U(u)CH SE VCH LPI Astrospring's Big Bang
SE VCH
Springmoon's Dancing Queen
SE U(u)CH SE VCH LP1 Astrospring's Dione SU(u)CH NUCH Sanque's Perry Mason Sanque's Kevin Kostner
Sanque's It's a Miracle
SE UCH SE VCH LP1
Beeline Ticket of Luck
MULTI CH
Strathnaver Barley Wine
Beeline Jubilee Jewel